3.28.2012

Παρίσι 2012 : ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για την υπεράσπιση δημόσιων, καθολικών και δωρεάν συστημάτων υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας

Fr - Pl - Eng - Esp - De - It - Gr - Pt


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
για την υπεράσπιση δημόσιων, καθολικών και δωρεάν συστημάτων υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας


Συναγωνιστές-ίστριες,

Η ευρωπαϊκή συνάντηση για την υπεράσπιση των συστημάτων δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2011 στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, ολοκληρώθηκε με ένα κάλεσμα για την πραγματοποίηση μιας διεθνούς συνάντησης στο Παρίσι, ώστε να δοθεί μια συνέχεια στις απαραίτητες ανταλλαγές αλλά και για να διερευνήσουμε μαζί τη δυνατότητα οργάνωσης κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων.

Η νέα αυτή διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί
στο Παρίσι, στις 12 και 13 Μαϊου 2012.

Γνωρίζοντας τους αγώνες σας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας και τη θέλησή σας για οικοδόμηση κοινών κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη, σας καλούμε να συμμετάσχετε και να έλθετε σε επαφή με την άτυπη οργανωτική επιτροπή που συστάθηκε για τις ανάγκες της εν λόγω συνάντησης.


Σας καλούμε επίσης να μας αποστείλετε κάθε γραπτή συνεισφορά που κρίνετε χρήσιμη για την προετοιμασία της συνάντησης αυτής.


Επαφές

* Mme Françoise NAY 0033607890657, email : jean.rostandivry@wanadoo.fr Coordination nationale des comités de défense des hôpitaux et maternités de proximité.
* Mr Bruno PERCEBOIS, 0033670343587, email : perceboisbruno@club-internet.fr médecin de PMI (protection maternelle et infantile).
* Mme Fabienne BINOT, 0033683204807, email : fbinot@sud-sante.org, Mr Vladimir NIEDDU, 0033603403079, email : nieddubacle@free.fr Fédération syndicale SUD Santé Sociaux.
* Mr Jan MALEWSKI, 0033634734875, email : janmalewski@free.fr correspondant WZZ « Sierpien 80 » (Syndicat libre « Août 80 », Pologne).
* Πάνος Αγγελόπουλος, 0033668203633, email : panos.angelopoulos@gmail.com (για τις ανάγκες τις διοργάνωσης).

Δελτίο εγγραφής

Στοιχεία μέλους αποστολής
Χώρα :
Οργάνωση :
Ονοματεπώνυμο :
Αριθμός τηλεφώνου : 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου :
Ημερομηνία και ώρα άφιξης :
Ημερομηνία και ώρα αναχώρισης :

Λοιπές οργανωτικές ανάγκες

Ανάγκη μεταφορικού μέσου : ναι … όχι …
Ανάγκη χώρου διανυκτέρευσης : ναι … όχι …
Αριθμός γευμάτων : Σάββατο μεσημέρι … βράδυ …
Κυριακή μεσημέρι … βράδυ …   




Κάλεσμα της δεύτερης διεθνούς συνάντησης για την προστασία του δημόσιου, καθολικού και δωρεάν συστήματος υγείας (Κατοβίτσε)

Παντού στην Ευρώπη, η κρίση του δημόσιου χρέους χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για ενορχηστρωμένες επιθέσεις ενάντια στο δημόσιο νοσοκομείο, στα εθνικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, στους ασθενείς, στους επαγγελματίες της υγείας.

Οι επιθέσεις αυτές μεταφράζονται σε περιστολή της δημόσιας υγείας, σε απάλειψη πλήθους κλινών, υπηρεσιών, νοσοκομείων, σε επιτάγχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης, σε μετακύληση του κόστους φροντίδας στους ασθενείς, ή ακόμα, όπως συμβαίνει πλέον στην Πολωνία, σε κατάργηση του στάτους του μισθωτού προς όφελος εκείνου του αυτοαπασχολούμενου για το σύνολο του προσωπικού υγείας. Στην Αγγλία, πάλι, επιτελούνται μέσω μιας αντιμεταρρύθμισης που απειλεί με διάλυση το δημόσιο σύστημα υγείας με τη δημιουργία μιας παράλληλης ανταγωνιστικής αγοράς υπηρεσιών, με ταυτόχρονη γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων και δραστική μείωση, κατά 20 δισεκατομμύρια λίβρες στρερλίνες, του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία.
Υπό αμφισβήτηση τίθενται επίσης τα συστήματα δημόσιας χρηματοδότησης ή κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με διαφορετικές μορφές και ρυθμούς, τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται στον τομέα της υγείας αποβλέπουν στη διάλυση των συστημάτων αλληλεγγύης και ισονομίας. Οι κυβερνήσεις επιχειρούν να κάνουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση.

Είναι επείγουσα ανάγκη να αναλάβουμε δράση πέρα από εθνικά σύνορα, να οργανώσουμε από κοινού τις αντιστάσεις μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στα προγράμματα λιτότητας.

Η απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να καταργήσει το στάτους του μισθωτού στη δημόσια υγεία και να το αντικαταστήσει από αυτό του αυτοαπασχολούμενου συνιστά απειλή για όλους τους πολωνούς εργαζομένους αλλά αποτελεί και ένα πείραμα στην προοπτική της κατάργησης του στάτους κάθε μισθωτού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέτοια μέτρα καθιστούν επιβεβλημένη την κοινή δράση επαγγελματιών υγείας, ασθενών και πολιτών, την κοινωνικοποίηση των εμπειριών από εθνικούς αγώνες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την οργάνωση έμπρακτης αλληλεγγύης στους μαχόμενους λαούς, την επεξεργασία και τη συνδιαμόρφωση διεθνών πρωτοβουλιών για μια δημόσια, δωρεάν και αλληλέγγυα υγεία για όλους-ες.

Ανάμεσα στους τραπεζίτες και στην υγεία, επιλέγουμε ξεκάθαρα και προάγουμε ανυποχώρητα τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και ένα σύστημα υγείας υπό δημόσια και συλλογική χρηματοδότηση και έλεγχο.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση στο Κατοβίτσε, καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις συλλογικότητες και τα κόμματα που μάχονται για την υπεράσπιση των δημόσιων συστημάτων υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, και για ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας στην Ευρώπη, σε μια διεθνή συνδιάσκεψη, στο Παρίσι, στα μέσα του 2012.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire